10-05-06

Doelen 1

De hoek om gaan:
Eiko gaat vaak vreten op welbepaalde plaatsen. 's Morgens kan ze door een bepaald hoekje om te gaan, rechtstreeks naar haar favorietje vreetplekje. Deze meest gebruikte route wil ik afleren door haar te leren niet meer links van een welbepaald pad te gaan.
Frequentie: hoog daar dringend af te leren. Ik wil verschillende keren met assistentie van ervaren persoon dit aan het pad oefenen.

Sneller gaan zitten op commando:
Natuurlijk zit Eiko op commando maar na enkele maanden niet opletten, moet ik 't commando steeds vaker enkele keren uitspreken voor ze daadwerkelijk gaat zitten. Een weekje oplettend en consequent zijn op dit specifieke aspect is dus de ideale oplossing!
Frequentie: op mijn intonatie letten als ze moet gaan zitten. Harder belonen en sneller doch ingetogen verbaal straffen daar dit slechts even bijschaven is.

Lang genoeg op m'n voetplank blijven:
Sinds ik opmerkte dat Eiko zich 't gebaar om met haar voorpootjes op m'n voetplank te komen nog herinnerde, heb ik hier vaak gebruik van gemaakt en dit op die manier dus goed geoefend!
Nu rest mij enkel nog één moeilijke taak voor het commando prima is: het afwerken van 't commando. Een ze op m'n plankje staat, wil ik namelijk dat ze er slechts af stapt wanneer ik haar daar de toelating gegeven heb!
Frequentie: elke keer ze op m'n voetplank komt, dus vaak. Ook dit is redelijk belangerijk en wordt daarbovenop nog extra geoefend in een kalme omgeving met extra aandacht voor correct getimede beloning en stapsgewijze verlenging van de periode gedurende welke ze op mijn voetplank onder commando staat.

17:46 Gepost door Daphn | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.