21-08-06

Doelen 5

Na lang wachten toch nog nieuws. Dit keer een nieuw commando dat zichzelf kwam aandienen.

Hetzelfde oprapen:

Vele zaken zijn met twee zoals schoenen, sokken, handschoenen of oorringen. Andere zaken zijn net niet identiek zoals twee stilo's, blaren papier, cd doosjes, washandjes, flesjes water of papieren zakdoeken. En nog andere dingen lijken sterk opeen zoals een draagbare telefoon en een gsm of een potlood en een stilo.
Vaak heb ik één van de twee dingen binnen bereik terwijl ik dat ander (ook) moet hebben. Nu zou ik haar graag leren om net datgene op te rapen dat het meest lijkt op wat ik haar toon door middel van een specifiek commando "neem 't andere" ipv "neem" (dit zijn verzonnen commando's die Eiko natuurlijk NIET verstaat). Zo zou ze bijvoorbeeld op termijn die tweede vuile sok van op de poef kunnen nemen zonder eerst de populaire gsm of de grote T-shirt te brengen. Die vraag ik haar vaker dan die mini sok en in al haar enthousiasme heeft ze vaak reeds iets vast voor ik kan aanduiden WAT ik precies wil. Ook het washandje vanop de chauffage achter het bed zou makkelijker aan te duiden zijn daar ik er zelf eentje uit de kast kan nemen om het 'voor te tonen'!
Ik begin met de makkelijkere dingen zoals identieke bic's, schoenen, dezelfde centjes, enzovoort. Wie ideetjes heeft mag ze me steeds laten weten via een pootje ofzo!!
Frequentie: Dagelijks. We hebben nog vijf weken vakantie in het vooruitzicht dus zit er geen spoed achter.

15:55 Gepost door Daphn in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

en? En hoe zit het met deze training? Al enig resultaat?

Gepost door: A-C | 28-08-06

Misschien kan je iets nemen met "duo", zoals "pak duo"?

Gepost door: Anja | 13-02-07

De commentaren zijn gesloten.